Brutalno napadnuti migranti u Meksiku: Ocu i sinu prerezali vrat, dječak jedva preživio

 

Pronađeni zagrljeni

Kako prenosi CNN, dječak je primljen u bolnicu s ranom dugom sedam centimetara. Pronađen je kako leži u očevom zagrljaju.
Njih dvojica su se zaputili u smjeru SAD-a, a napadnuti su kada su putovali preko Veracruza u Meksiku. Otac je imao 37 godina, a dječak ima deset. Gvatemalu su napustili 28. maja, kada su krijumčaru platili da ih “prebaci” do Sjedinjenih Američkih Država, ali ih je on napustio u Meksiku, gdje su i oteti.

@CNN

Migrants traveling through Mexico are routinely the victims of crimes that range from theft and extortion to rape and murder https://cnn.it/2jzdl6g 

278

Twitter Ads info and privacy

Boy survives after being left for dead with father's body in Mexico

They had been brutally attacked while traveling across Veracruz state in Mexico, in a tragedy that underscores the desperation driving so many Central Americans to make the dangerous trek north to…

cnn.com

356 people are talking about this

Otmičari su članovi narkokartela Los Zetas te su nakon otmice kontaktirali porodicu žrtava u SAD-u tražeći otkupninu od 12.000 dolara. Nakon što je porodica prikupila i poslala 8.000 dolara, otmičari im se više nisu javljali.

Cristian i Rudy su putovali sa stricem i njegovim sinom, koji su uspjeli pobjeći otmičarima. Cristian je odmah nakon pronalaska odvezen u bolnicu u Cuatli gdje je operisan te se trenutno oporavlja.

Ovo nije prvi napad na migrante koji putuju prema SAD-u. Naime, napadači ih često presreću i pljačkaju, otimaju, siluju i ubijaju.

Leave a Comment