Čović dao svoj glas na hrvatskim predsjedničkim izborima: Zna se za koga

 

U pratnji Mate Bulića

Čović je došao u pratnji najbližih saradnika i pjevača Mate Bulića. Poslije glasanja za okupljene medije je kazao kako ovaj put su izbori posebno zanimljivi.

Foto: R. D./Klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

 

“Što se mene tiče zna se, nema dileme, za koga sam glasao. Vjerujem da će to biti za veliki broj svih nas koji izlazimo na glasanje u Bosni i Hercegovini”, kazao je Čović aludirajući na podršku njegove stranke aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Čović je siguran da će se glasati ponovo za 15 dana jer je očito da pobjednika neće donijeti današnji prvi krug.

Foto: R. D./Klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

 

“U svakom slučaju izbori su nas jako važni, kad već imamo mogućnost po zakonima Bosne i Hercegovine i Hrvatske, onda to pravo trebamo i iskoristiti. To je posebno važno jer u prvoj polovini 2020. godine Hrvatska presjedava Evropskom komisijom”, izjavio je Čović te najavio da bi naša zemlja mogla s Albanijom i Sjevernom Makedonijom biti za istim stolom u Zagrebu u petom mjesecu.

Foto: R. D./Klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

 

Čović je kazao i da se poruke koje dolaze s Pantovčaka uvijek daleko čuju, da je zbog toga i jako bitno ko će osvojiti novi mandat te se ponadao u kontinuitet tih poruka, a sve u borbi za jednakopravnost Hrvata u BiH.

Foto: R. D./Klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

 

U našoj zemlji jutros su otvorena 44 biračka mjesta, a birači mogu odabrati između 11 kandidata. Biračka mjesta bit će otvorena do 19 sati, a prvi rezultati znat će se već sat vremena poslije.

Leave a Comment