Djevojka zlostavljala momka: Polijevala ga vrelom vodom, izgladnjivala, napadala nožem

 

ENGLESKA Džordan osuđena na sedam godina zatvora

Na početku Aleks nije shvatao kao nešto negativno, već je želio svidjeti joj se što više

Aleks i Vort su imali po 16 godina kada su se zavoljeli i počeli zabavljati

Foto: Daily Mail

Aleks Skil (Alex Skeel, 22) i Džordan Vort (Jordan Worth, 22) imali su po 16 godina kada su se zavoljeli i počeli zabavljati. Nakon nekog vremena njen pravi karakter je počeo izbijati na površinu.

Aleks je u dokumentarcu koji je BBC uradio objasnio kako ga je Džordan počela kontrolirati, od načina kakvu frizuru nosi do boje odjeće koju smije oblačiti. Na početku Aleks nije shvatao kao nešto negativno, već je želio svidjeti joj se što više.

Međutim, kada mu je isjekla SIM karticu i upropastila proslavu 18. rođendana svađom s rođakom, raskinuli su. Ipak, u maju 2014. Džordan mu se javila i rekla da je rodila njihovog sina, pa su se pomirili.

BBC Three @bbcthree

“When the police found me, I was told I was 10 days away from death.”

Alex was mentally and physically abused by his girlfriend Jordan over a three year period.

27.9K
19.8K people are talking about this
Aleks je ubrzo shvatio da se Džordan nije nimalo promijenila. Kad su se uselili u kuću u Sariju, Džordan mu je zabranila kontaktiranje sa porodicom. Čak je njegovim roditeljima napisala u njegovo ime da ih mrzi i da ih ne želi vidjeti. Čak je jednom slagala da mu je deda umro. Nakon što je dva sata plakao, rekla mu je “da se šali”
Vicky Definitely A Woman Miller FBGC @the_tituba

This is a tragic story, however when will the BBC be making documentaries about the hundreds of women who face this sort of abuse every day? About the 2 women each week killed by men known to them? https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6716559/amp/Abused-girlfriend-Alex-Skeel-reveals-injuries-Jordan-Worth.html 

4
Twitter Ads info and privacy

Abused by my girlfriend: Alex Skeel reveals injuries from Jordan Worth

Alex Skeel, 22, from Bedfordshire has told how his ex girlfriend attacked him with ‘weapons’ including a hammer, a screwdriver, kitchen knives and a hairbrush which left him days from death.

dailymail.co.uk

See Vicky Definitely A Woman Miller FBGC's other Tweets

Zlostavljanje je postajalo sve ozbiljnije, pa mu je tako Džordan oduzela novčanik i dokumente, nije mu dozvolila raditi niti je smio jesti bez njene dozvole, zbog čega je značajno smršavio.

– Tijelo mi se počelo gasiti – ispričao je Aleks u dokumentarcu. Nakon 4 godine veze počela ga je i fizički zlostavljati.

Čekićem ga je udarala po potkoljenicama i glavi, nožem ga je bola po rukama i nogama i polijevala kipućom vodom dok je spavao. Udarala ga je  čim što bi joj došlo pod ruku. Jednom ga je toliko izudarala četkom za kosu da mu je djelimično izbila zub, a pošto nije mogao ići kod zubara, Aleks ga je morao sam izvaditi.

– Vozili smo se automobilom i sve je djelovalo normalno. Odjednom je rekla: “To je to”, izvadila četku i potpuno poludjela – ispričao je Aleks, koji se nadao kako će zlostavljanje prestati nakon što im se u maju 2017. rodila i kćerka. Ali zlostavljanje je tad postalo još gore.

– Vrištao sam – rekao je Aleks kad je ispričao kako ga je stjerala u ćošak i polila kipućom vodom. Zbog toga je trebao ići na operaciju, ali Džordan ga nije pustila. Samo nekoliko dana nakon toga napala ga je nožem za hljeb i posjekla mu ruku dok se pokušao odbraniti.

Pokušala ga nožem izbosti

– Bilo je oko 2 sata ujutro. Pokušavao sam je spriječiti da uđe u kupatilo, htjela me je izbosti u glavu – ispričao je mladić. Komšije su pozvale policiju, ali je on iz straha slagao da je sam kriv za povrede.

Nakon što su ga pustili iz bolnice, Aleksa su posjetili zabrinuti policajci. Tek kad su došli po danu, vidjeli su koliko je loše njegovo stanje. Bio je iscrpljen, pun modrica. U policijskom autu uspjeli su ga nagovoriti da progovori o zlostavljanju.

Nakon što je prošao sistematski pregled, ljekari su mu saopćili da ne bi živio još duže od 10 dana da ga nisu doveli. Mjesecima nije pojeo normalan obrok, a dijagnosticirali su mu i hidrocefalus, nakupljanje tečnosti u lobanji zbog udaraca u glavu.

Džordan je brzo uhapšena i osuđena na sedam godina zatvora.

– Kad su je uhapsili, osjetio sam se tako slobodno – objasnio je Aleks, koji sada ima puno starateljstvo nad djecom, ali i podršku svoje porodice.

– Ljudi me stalno pitaju zašto nisam otišao, ali to je tako komplicirano. Kako dani prolaze, sve bolje to shvatam – zaključio je Aleks.

Leave a Comment