DODIK I ČOVIĆ ĆE POLUDITI: Komšić primljen u ministartvo odbrane Velike Britanije

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, u sklopu radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, posjetio je danas Kraljevski koledž studija odbrane (Royal College of Defense Studies) gdje se obratio polaznicima akademije.

Nakon razgovora sa polaznicima akademije, predsjedavajući Komšić razgovarao je s direktorom za evroatlantsku sigurnost Ministarstva odbrane UK Nickom Gurrom.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju dostavljanja Prvog godišnjeg nacionalnog programa (ANP-a) u Bruxelles, te o intenziviranju saradnje odbrambenih i sigurnosnih agencija BiH i UK, bez obzira na ishod procesa Brexit.

Razgovarano je i o kontinuiranoj podršci UK ulasku BiH u NATO i EU, kao i o otvorenosti za nove vidove saradnje Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Podsjećamo, mostarski mediji pod kontrolom HDZ-a, cinično su popratili vijest o odlasku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića u radnu posjetu Velikoj Britaniji. Nastojeći umanjiti značaj ove posjete, portal pod kontrolom Čovića – HMS – napisao je da „ateista Komšić ide na komemorativni skup i misu zahvalnicu u spomen na Paddyja Ashdowna”, te da Komšićeva posjeta Velikoj Britanije nema ni radni ni službeni karakter.

Identičnu tvrdnju iznio je i Milorad Dodik dodavši da Komšić ide na komemoraciju Paddy Ashdownu “najvećem neprijatelju Bosne i Hercegovine”.

Leave a Comment