Dodik za izgradnju medrese u Banjoj Luci obećao 500.000 KM

 

Finansijska podrška

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama

Republika Srpske će podržati banjalučkog muftiju Nusreta Abdibegovića u nastojanjima da se izgradi medresa u Banjoj Luci, kao i vrtić, koji će otvoriti katolička crkva u tom gradu – najavio je danas lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

Najavio je da će izgradnja medrese u Bnajoj Luci biti podržana s 500.000 KM.  Kaže da se o tim ulaganjima, kao i onim za Srpsku pravoslavu crkvu, razgovaralo danas na prijemu, koji je organizovala entitetska predsjednica Žerljka Cvijanović za predstavanike vjerskih zajendica.

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama. Dodik je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, kazao na konferenicji za novinare da je rečeno kako je neophodno uozbiljiti rad Narodne skupštine, kako ne bi bila mjesto kakvo se moglo vidjeti u proteklom periodu.

– Vjerujemo da postoji kordinirana aktivnost određenih struktura, jer smo vidjeli neke aktivnosti u RS, Crnoj Gori i Srbiji. Ti centri pokušavaju da nemetnu određenu destabilizaciju. Naravno da ćemo na to snažno odgovoriti u nastojanju da osiguramo normalnost, koja podrazumijeva i prenošenje energije koja se mogla da vidi na mitingu udruženja veterana – dodao je Dodik.

Leave a Comment