Imamović: Zukorlić nikada nije dobio izbore, osim one koje je sam organizirao

 

Nakon eksperimentalnog izleta u politiku, nakon velikih najava i potpunog neuspjeha da za čitav mandat u Beogradu uradi bilo šta za Sandžak i Bošnjake, Zukorlić je svojom kandidaturom za Reisa pokušao da se ponovo sakrije u Islamsku zajednicu i pobjegne od političke odgovornosti za izdaju i prodaju svih nacionalnih i regionalnih interesa.

Piše: Enis IMAMOVIĆ

 

Prošla je čitava “kampanja” i nisam dao nijedan komentar na izbore u IZ BiH, kao političar neću ni sada sebi dati za pravo da to činim, ali definitivno želim da stavim fokus na onaj politički element koji je ovom izbornom gimnastikom pokušao sakriti svoju političku odgovornost za bezuslovnu podršku Vučiću u sprovođenju fašističke politike nad Bošnjacima i Sandžakom.

Sada kada u toj “sigurnoj kući” nije našao zaklon, vrijeme je za svođenje računa za djelovanje svakog od nas, što u Parlamentu, Vladi, gradskim i opštinskim upravama, vrijeme kada će se građanima odgovarati za sve ono obećano, a neispunjeno.

Izbori u Islamskoj zajednici bili su za Zukorlića još jedni u nizu koje je izgubio; zapravo on je svojevrstan fenomen zato što nikada nijedne izbore nije dobio (osim onih koje je sam raspisivao, organizovao, sprovodio i sumirao).

Vrijeme je da se vrati na režimske televizije u formatu političara, da uz Vučićeve državne mehanizme izađe pred birače u Sandžaku… da vidimo da li smo kao društvo sazreli na način na koji je na njegovu kandidaturu zrelo odgovorio Sabor IZ BiH.

Leave a Comment