Italijanski kafići umjesto slamki sve više koriste običnu tjesteninu

 

Kampanja protiv plastike

Ideja je prvobitno predstavljena na Redditu, a ubrzo se pokazalo da je otvorena kompanija koja proizvodi tjesteninu koja može izdržati sat vremena u hladnom piću, nema okus i može se razgraditi nakon korištenja. Zove se Stroodles, a njen vlasnik Maxim Gelmann tvrdi da je važno praviti male korake ka većim promjenama.

Joanne Ashman @JoAshers

What a great idea @braceandbrowns lovely lunch and a #PastaStraw with the drinks

15

Twitter Ads info and privacy
See Joanne Ashman's other Tweets

 

“Proizvodnja tjestenina slamki je mali pokret, nešto što će nas dovesti korak bliže do normalnijeg načina življenja bez zagađivanja naše okoline. Želimo dosegnuti manje ekološki osvještene ljude i pokazati im koliko je lako napraviti male ali značajne promjene”, kaže Gelmann.

STROODLES Pasta Straws @stroodles_straw

@mountgayrum the most delicious rum you could EVER imagine 🤤 Stroodles (PASTA STRAWS) in Scotland last week with our friends at Mount Gay

8
Twitter Ads info and privacy
See STROODLES Pasta Straws's other Tweets

 

“Nije preporučljivo koristiti pastu u vrućim pićima, prije svega jer se možete opeći i jer se vruća pića inače ne piju kroz slamku, a onda i jer tjestenina ne bi opstala u tekućinama viših temperatura. Možete je koristiti da promiješate vašu kafu. Simpatično je što djeca često piju toplu čokoladu kroz Stroodles, sviđa im se kada slamka postane savitljiva”, govori naposljetku Gelmann.

Leave a Comment