KANADA USVOJILA ZAKON PROTIV ISLAMOFOBIJE: SVAKI GRAĐANIN KOJI KRITIKUJE ISLAM BIĆE UHAPŠEN I OPTUŽEN ZA ISLAMOFOBIJU

 

Kanada je usvojila prijedlog zakona po kojem će zabraniti svaku vrstu kritike islama.
polčUprkos činjenici da se ogromna većina od 71% Kanađana protivi ovoj novoj meri, poslanici u kanadskom parlamentu su usvojili “M-103“ prijedlog zakona sa većinom 201 prema 91.

Novi zakon donosi to da će svaki građanin koji kritikuje islam biti uhapšen i optužen za “islamofobiju“ – zločin zbog kog prestupnici potencijalno mogu završiti u zatvoru.

Peticija na “CitizenGo” traži od poslanika da zaustave restriktivni prijedlog “protiv bogohuljenja“ koju je potpisalo 79.500 ljudi.

 

Kako prenosi “LifeSiteNews”, iako ovaj prijedlog ne mijenja postojeće zakone niti kreira nove, on osnažuje komitet da prouči pitanje “eliminacije islamofobije“, i federalnu vladu da prikupi podatke o islamskim “zločinima iz mržnje“ za dalja istraživanja.

Konzervativna alternativa ovom prijedlogu koji osuđuje rasizam i diskriminaciju protiv muslimana, Jevreja, hrišćana i drugih vjerskih grupa – bez uključivanja riječi “islamofobija“ – je poražen od strane liberala u februaru. Liberali su tada tvrdili da su torijevci jednostavno pokušavali da “razblaže“ samu svrhu “M-103” prijedloga zakona, navodi Huffington Post.

najportal

Leave a Comment