Komšić: U BiH možemo biti ono što jesmo, zajedno, sa svim našim različitostima

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Poručio je da je Bosna i Hercegovina zemlja gdje možemo biti ono što jesmo, zajedno, sa svim našim različitostima u miru

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je u petak uvečer Božićnom koncertu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Ilijaš.

Nakon koncerta predsjedavajući Komšić je prisustvovao i domjenku gdje se susreo sa građanima, fra Mirkom Majdandžićem, predstavnicima HKD “Napredak” Ilijaš i načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem.

Komšić je poručio da su takve prigode prilika da se pošalju pozitivne poruke i da se pobjegne od sumorne svakodnevice.

Također je kazao da je taj svečani događaj potvrdio da je BiH zapravo onakva kakva i treba da bude – Bosna i Hercegovina nasmijana, zemlja dobrih ljudi, komšija, zemlja gdje poštujemo jedni druge i zajedno slavimo.

Poručio je da je Bosna i Hercegovina zemlja gdje možemo biti ono što jesmo, zajedno, sa svim našim različitostima u miru.

Predsjedavajući Komšić na kraju je čestitao svim katolicima u Bosni i Hercegovini predstojeći Božić, uz želje da svima 2020. godina bude bolja, uspješnija i prosperitetnija, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Leave a Comment