Lijepa priča: Sarajlija Haris pronašao skupocjeni mobitel i vratio ga vlasniku

 

Sarajevo

Rijetko bi se ko odlučio na potez kojim je 29-godišnji Sarajlija Haris Beganović oduševio Facebook javnost, a nakon što ovo pročitate, vjerovatno će i vas.

 

“Neka se javi u inbox gubitnik ovog Samsunga”, glasila je objava koju je Haris Beganović, uz fotografiju Samsungovog mobitela, danas podijelio u grupi “Čudne slike i situacije Sarajeva“.

Mobitel Samsung koji je pronašao Haris i vratio vlasniku - undefined
Foto: Privatni album: Mobitel Samsung koji je pronašao Haris i vratio vlasniku

“Svaka ti čast momak, e da je više takvih u ovoj državi”, jedan je od komentara za zaista nesvakidašnji gest koji zaslužuje svaku pohvalu.

Naravno, neizostavni su bili i šaljivi komentari, među kojima ćemo izdvojiti i Borisov: “Moj je, al’ kad si tako pošten, ne trebaš ga vraćati”.

Haris Beganović - undefined
Foto: Privatni album: Haris Beganović

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je Beganovića, koji nam je rekao da je pronašao osobu koja je izgubila mobitel.

“Krenuo sam do granapa u mom naselju Grbavica i vidio mobitel Samsung ispred sebe. Kada sam došao kući, odmah sam na Facebooku pokrenuo akciju da se osoba pronađe. I kroz tri sata mi se javila osoba i već smo dogovorili primopredaju. Tako sam sretan”, kazao je Beganović za Radiosarajevo.ba.

Leave a Comment