Miralem Pjanić izjavom bacio u trans navijače Juventusa!

 

Fudbaler Juventusa i reprezentacije BiH Miralem Pjanić potvrdio je da je imao ponuda, ali da “nema razloga da napušta klub”.

– San mi je da osvojim Ligu prvaka i na idealnom sam mjestu – izjavio je bh. reprezentativac u intervjuu za “Il Giornale”.

 

Za njega su interesovanje pokazivali Paris Saint-Germain, Manchester United, Chelsea, Real Madrid i Bayern.

– Bilo je zainteresiranih, to je tačno, ali nemam razloga da mijenjam klub – kazao je.

Aaron Ramsey iz Arsenala nosit će dres italijanskog prvaka od naredne sezone, a doveden je jer u timu nema adekvatne zamjene za Pjanića, prenosi Football Italia.

– Sredina terena je srce igre. Morate biti sposobni da se brzo krećete i razmišljate. Jedna od najvećih kvaliteta veznih igrača je da misle nekoliko poteza unaprijed, vide stvari koji drugi ne vide – dodao je.

Ističe da jedino što se pamti su trofeji.

– Nakon tri godine niko se ne sjeća kako ste igrali, i ostat će upamćen onaj koji je pobijedio. Veliki igrači se pamte samo kao osvajači trofeja – kazao je.

Pjanić sada u ekipi ima Cristiana Ronalda, koji put do trofeja čini realnijim.

– Uvijek je igrao odlučujuću ulogu u velikim utakmicama, postizao važne golove. Sada ga imamo u našem timu. Na nama je da maksimalno iskoristimo njegovo prisustvo. Rekao mi je da je sretan i uvjeren u jačinu Juventusa. Vjerujem da će Juventus osvojiti Ligu prvaka u narednih nekoliko godina.To je moj san i na idealnom mjestu sa da ostvarim taj san – kazao je Pjanić.

Leave a Comment