Načelnik Kaknja proslavio Dan općine i Armije RBiH s taksistima, a ne s političarima

 

Torta na haubi vozila

Šljivo je kazao kako su taksisti oni ljudi koji od jutra do mraka vrijedno rade, ispunjavaju obaveze prema općini te vrijednim radnom osiguravaju egzistenciju sebi i porodicama.

“Ovo su velike patriote. Svi prisutni na štandu su bili borci Armije RBiH. Zato sam jutros s njima izrezao rođendansku tortu povodom Dana općine Kakanj i Dana Armije RBiH”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Rođendanskom tortom počastio je i vrijedni kolektiv radionice “Zagrljaj” Kakanj u kojoj osam lica s invaliditetom vrijedno radi i osigurava sebi egzistenciju proizvodeći osvježivače zraka za automobile. Rođendanskom tortom su počašćeni i dežurni u službi za pružanje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj.

Svečani doručak načelnik je priredio za vatrogasce u kakanjskom vatrogasnom domu, a posebnu poruku načelnik Šljivo je uputio sugrađanima koji žive van svog zavičaja.

“Na ovaj svečani dan – 15. april, Dan općine Kakanj, kada s ponosom ističemo svoj kakanjski zavičajni identitet, posebne pozdrave upućujem Kakanjcima i Kakanjkama koji danas žive daleko od svoje rodne grude, svoje djedovine i svog zavičaja. Neki su otišli usljed nesretnih ratnih okolnosti, neki su otišli poslije rata ‘trbuhom za kruhom’. Ma gdje bili danas oni su naši i uvijek će to biti. Duboko žalim za njima i upravo njima upućujem posebne želje za dobrim zdravljem s nadom i željom da se što više i češće vraćaju u svoj Kakanj, na svoju djedovinu, kada god im se ukaže prilika”, rekao je Šljivo.

Leave a Comment