NAJLJEPŠI BAJRAMSKI POKLON: EFENDIJA VELIĆ DOBIO SINA HAMZU

 

 

Muhamed ef. Velić, imam Ferhadija džamije u Sarajevu, poznati autor, publicista i analitičar vjersko-kulturne i društveno-političke zbilje, dobio je sina Hamzu prvog dana Ramazanskog bajrama.

Ovu vijest efendija Velić podijelio je na Facebooku.

– Nakon što je Poslanikov, a.s., amidža, hazreti Hamza ibn Abdulmutalib, r.a., ubijen u bici na Uhudu, u kratkom vremenskom roku poslije bitke, jednom od ensarija (stanovnika Medine) rodio se sin. Svoju radost podijelio je s muslimanima Medine, a neko od prisutnih upita: “Kako ćeš mu dati ime?” Poslanik Muhammed, a.s., odgovori na njegovo pitanje: “Neka se zove Hamza, to je meni najdraže ime.” (El-Hakim u Mustedreku, hasen)

– Jedan je drugi Hamza, po imenu i sjećanju na tog velikog Hamzu i Poslanikovu, a.s., želju, mnogo kasnije, prvi dan Ramazanskog bajrama 1440./2019., došao na Ovaj svijet i donio mir, sreću i radost svojim roditeljima i cijeloj porodici. Hvala Allahu. Molim Uzvišenog Allaha da ga učini od Svojih dobrih robova, s kojim će biti zadovoljan, da mu podari svaki hajr i da ga čuva od svakoga zla! Allahumme amin! – stoji u objavi.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Leave a Comment