PAPA VJERNICIMA PORUČIO DA SE NE UZDAJU U CRKVU NEGO U BOGA

 

Papa Franjo je kroz svoju vladavinu naišao na najveći kaos unutar Rimokatoličke crkve kakav se ne pamti. Skandali na cijelom svijetu, uvjerljivi pomazanici Božji čak i prijatelji Papini postali su mete progona za pedofiliju. Iz skandala u skandal, Papa je ovu godinu na Vatikanskom sumitu za zaštitu maloljetnika zaključio sa nekoliko kardinala da je Crkva jako grešna i ne samo to, nego je rekao da je i on kao Papa grešan. Papa Franjo tim je potezom vrlo jasno dao do znanja vjernicima da će crkva opstati ali se mora “duhovno čistiti” a pedofile prozvao demonima. Papa je i u Irskoj izjavio žrtvama i premiejru Irske da se stidi grozota koje su počinili svećenici.

 

Papa nikada nije prihvatio istospolne zajednice niti podržao homoseksulanost kako lažni nacionalisti kreću, nego izrazio razumjevanje nakon što su mu se obratili mnogi homoseksualci katolici. Papa im je rekao da ih Bog ljubi iako po Bibliji žive u grijehu a Crkva nikada neće moći odobriti da Adam i Eva postanu netko treći. Posebno da se dva Adama vjenčaju što je moguće građanskim sudom. Posebno nije imao šansu obrane kada ga je francuski insider sa knjigom Sodoma izvjestio kako je spavao sa pola Vatikana i da je na pet ljudi , 4 homoseksualno. Nije se niti usudio očitovati na takve optužbe, ali optužbe su bile zapravo iznošenje inisidera koji je spavao sa osobama u srcu Vatikana i konstatirao da je 80% Vatikana pod vlasti Lavanda lobija.

Također Papa ukazuje u više navrata kako je crkva iznevjerila svoje stado mnogo puta, to se dalo čuti sigurno više desetaka puta na njegovim misama u Svete Marte na Angelusima pa i u intervjuima. No Papa ustraje da treba govoriti protiv onog što nije dobro unutar katoličke crkve jer crkva nije samo crkva biskupa nego svih onih koji je vole i žive primjereno Kristov nauk. Uvidjevši da su se mnogi razočarali u poslanje nekih svećenika i biskupa naročito nakon velikih skandala zadnje dvije godine, Papa moli za vjernike da ostanu čvrsti uz Boga i da ne napuštaju crkvu zbog loših pastira nego ih mjenjaju.

Papa je mnoge vjernike šokirao izjavama kako je moguće da se mnogi ateisti spase po djelima.

Ivan Vidović

Leave a Comment