Pogledajte kako će izgledati nova zgrada Al Jazeere Balkans u Sarajevu

 

Ekskluzivno

Projekat Al Jazeerine zgrade u Sarajevu radio je poznati sarajevski arhitekta Sead Gološ. On je autor više značajnijih objekata u Bosni i Hercegovini, a samo neki od najvažnijih u Sarajevu su stambeno komercijalni tornjevi Bosmal City Centar, prodajni centar Merkur, revitalizacija hotela Evropa, kao i shopping centri BBI i Sarajevo City Center.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Kako je za Klix.ba rekao koordinator projekta Edin Smajić, zgrada Al Jazeere Balkans prostirat će se na 6.880 m2, imat će dvije etaže sa 113 parking mjesta iznad kojih će biti recepcija sa salonom za prijem gostiju i četiri sprata.

Futuristički objekat zadržao je elemente tradicionalnog stila, a osim poslovnog, predviđen je i stambeni dio sa apartmanima. Iz Al Jazeere Balkans poručuju da kroje zgradu prema svojim potrebama te da će imati jedan veliki i dva manja studija, a da će veliki biti duplo veći od sadašnjeg.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Njihova multimedijalna kuća, koju nazivaju svojim ponosom, savršeno će se uklopiti u budući izgled IT parka koji se gradi na Šipu, a iz AJB najavljuju i velika ulaganja u tehnički sektor.

Do kraja izgradnje može doći do manjih odstupanja u konačnom izgledu zgrade.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Podsjećamo, Općinsko vijeće Centar je na 40. redovnoj sjednici donijelo odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta planiranog za izgradnju stambeno poslovnih objekata kolektivnog stanovanja na lokalitetu Šip, a u skladu sa Regulacionim planom Poslovna zona Šip. Na osnovu donesene odluke Općinskog vijeća, objavljen je javni konkurs o prodaji zemljišta, a nakon provedenog postupka javnog nadmetanja, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je Al Jazeera Balkans.

Načelnik Ajnadžić je istakao da izgradnja stambeno-poslovnih objekata na lokalitetu Šip treba biti u funkciji Inovacijsko-tehnološkog parka koji je prostorno-planskom dokumentacijom predviđen u blizini ovih lokacija.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Direktor Al Jazeere Balkans Tarik Đođić je izrazio zahvalnost načelniku i općinskim službama na saradnji i ekspeditivnosti, te dodao da je plan da objekat bude izgrađen do 11.11.2021. godine.

Leave a Comment