Radončić: Izetbegović i ja smo državnici, ne brinite o našim sujetama

 

U centrali SDA

Po dolasku na sastanak Radončić se kratko obratio medijima i poručio da niko ne treba brinuti o onome što su on i Izetbegović govorili jedan o drugom.

“Nemojte brinuti o našim sujetama. Mi smo državnici i nas dvojica znamo da brinemo o tome i kako da budemo iznad toga. Dogovor zavisi od mnogo faktora. Oni su zvali na sastanak, a mi ćemo vidjeti šta kolege iz SDA žele i šta razmišljaju. Nakon toga ćemo biti pametniji”, izjavio je Radončić uoči sastanka.

Na pitanje da li će SBB u pregovore ići samostalno ili kao blok zajedno sa PDA i A-SDA Radončić je kazao da to nije tako čvrst blok.

“Dali smo riječ, ali to nije vrsta bloka koja napravi najčvrši blok na svijetu pa ga razbije za tri dana”, odgovorio je Radončić.

Izetbegović i Radončić će tako, nakon niza optužbi na lični račun u proteklom periodu, a naročito u vrijeme predizborne kampanje, razgovarati o saradnji SDA i SBB-a u formiranju vlasti na entitetskom nivou.

Prvi čovjek SDA je prošle sedmice najavio sastanke sa SBB-om, PDA i A-SDA, a Radončić je zatim u razgovoru za Klix.ba kazao da je potrebno ostaviti sujetu po strani i ne odbijati susrete s ciljem ozbiljnog državničkog pristupa.

Susret dolazi nakon što je Bh. blok odbio pruženu ruku Bakira Izetbegovića za koaliciju. Lider SDA je zatim krenuo u potragu za novim partnerima, a jedni od njih su upravo današnji gosti u centrali SDA u Sarajevu.

Leave a Comment