Reprezentacija BiH ušla u finale Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci, za titulu protiv Rusa

 

Lov na 10. zlato

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića su u današnjem polufinalu savladali Ukrajinu s maksimalnih 3:0 u setovima i tako nastavili uspješan niz na takmičenju u Budimpešti.

Naša reprezentacija je do finala stigla sa svim pobjedama ne izgubivši nijedan set. Redom su rezultatom 3:0 padale selekcije Holandije, Hrvatske, Rusije, Poljske, Turske, Latvije i danas Ukrajine.

Danas su naši zlatni momci slavili rezultatom 25:20, 25:12, 25:19 i na taj način izborili deseto finale na evropskim prvenstvima.

U prethodnih devet finala od 1999. do 2015. godine naši igrači su osvajali zlata, a u desetom finalu će pokušati stići do isto toliko titula u meču protiv aktuelnog evropskog prvaka Rusije koja je danas sa 3:0 savladala Njemačku.

Podsjetimo, upravo je Rusija prekinula niz od devet uzastopnih titula naše selekcije kada je na prošlom prvenstvu održanom 2017. godine u hrvatskom Poreču izbacila našu selekciju u polufinalu rezultatom 3:2 i potom je postala prvak, dok je naša selekcija osvojila treće mjesto savladavši Hrvatsku rezultatom 3:0.

Finale između BiH i Rusije igra se sutra s početkom u 16 sati.

Leave a Comment