RUŽA TOMAŠIĆ SPUSTILA PREDSJEDNIKU HSS-a ‘Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji… Ako je i od njega, previše je’

 

Ruža Tomašić

 

Nakon što ju je Krešo Beljak napao na Twitteru jer je negodovala zbog odluke austrijske Crkve o zabrani održavanja mise na Bleiburgu, u subotu se oglasila i sama Ruža Tomašić.

Predsjednik HSS-a nazvao ju je “ustaškom emigranticom” i poručio joj “Sikter iz naše Hrvatske”, na što mu je Tomašić odgovorila:

– Jedno se ne mijenja zadnjih 70 godina – siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da lakše zapojasaju ono što im ne pripada. ‘Antifašisti’ su HSS zabranili, a emigracija ju je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je – objavila je predsjednica Hrvatske konzervativne stranke na Twitteru.

 

 

Ruža Tomašić @RuzaTomasic

Jedno se ne mijenja zadnjih 70 g. – siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da lakše zapojasaju ono što im ne pripada. “Antifašisti” su HSS zabranili, a emigracija ga je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je

Krešo Beljak @KBeljak

Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijekom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima.
Sikter iz naše Hrvatske!!

View image on Twitter
129
Twitter Ads info and privacy
63 people are talking about this

A da ni samoj Ruži Tomašić nisu strane kontroverzne izjave sličnog tipa svjedoči i njezin istup iz ožujka 2013. godine. Tada je, naime, u Slatini na obljetnici tamošnjeg HDZ-a rekla:

– Ja mislim da je ovo Hrvatska, a svi drugi su gosti u ovoj državi. Ako je ne vole, neka je napuste, ali neka je bar poštivaju.

Tomašić je poslije pokušala objasniti kako je zapravo htjela reći da “su gosti oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu i toliko je pljuju”.

 

 

Leave a Comment