Šarović: Dodik je podvalio lažni dokument, Stanivuković je zbog udarca završio u hitnoj

 

Dešavanja u NSRS-u

U saopćenju za javnost Šarović ističe da je jedan dokument poslat u Brisel a
o drugom dokumentu je raspravljala Skupština RS.

“On nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO-a a s druge strane manipuliše se javnošću te ih pokušava uvjeriti da će pratiti Srbiju, da će pratiti vojnu neutralnost”, istakao je danas Šarović.

Šarović je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS-a, “sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu”.

“Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je on lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice i ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definisati. On mora biti gubitnik ili za Brisel ili za Banju Luku”, izjavio je Šarović.

Šarović je komentarisao i napad ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića te naveo kako se ne sjeća da je u BiH zabilježen takav slučaj.

“Svi mi smo gosti i napasti jednog poslanika iz ma koje stranke bilo, je strašno u Skupštini koja je kuća, dom narodnih poslanika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerovatno će imati saslušanje u policiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je iko iz vlasti u RS ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo”, istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da SDS nastoji da sada i sutra i u budućnosti da se obračuna sa takvom politikom koja nije dobra “ni za RS ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema opšteg interesa”.

“Vlast SNSD-a mora prestati sa lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj od jedne stranke i pojedinca Milorada Dodika“,zaključio je Šarović.

Leave a Comment