Velika akcija policije u Sarajevu: Zaista nećete povjerovati ko je sve uhapšen

 

Udarna vijest

“Prema nalogu Tužilaštva kantona Sarajevo (KS), pripadnici MUP-a su do sada uhapsili šest osoba zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave”, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da su u toku pretresi u Sektoru za administraciju MUP-a KS Općina Novo Sarajevo.

Policija hapsi policiju?

„Akcija u toku, više informacija po okončanju aktivnosti na terenu“, pojasnila je Bavčić.

“Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je pod nadzorom i u skladu s naredbom Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo poduzela niz operativnih mjera i radnji na dokumentovanju koruptivnih krivičnih djela unutar MUP-a KS, dodali su iz Ministarstva.

Iz MUP-a navode da je ovo dio sveukupnih nastojanja MUP-a KS da kroz intenzivirane akcije sprečavanja i sankcionisanja nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima jačaju integritet u radu, ali i vrate povjerenje građana u rad Ministarstva.

“Odlučni smo da se obračunamo sa svakim vidom zloupotrebe položaja, koruptivnih ponašanja naših uposlenika i samim tim doprinesemo borbi protiv korupcije koja predstavlja najveću opasnost za naše društvo.

Naglašavamo, MUP KS će i u budućnosti nastaviti borbu protiv koruptivnih radnji u svojim redovima i svaki uposlenik MUP-a koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom”, zaključuje se u saopćenju MUP KS.

Leave a Comment