Više od 1.500 građana na velikom iftaru u Zenici

 

Uz brojne zvanice

Građani Zenice, gradski vijećnici, zastupnici i ministri kantona, vrh Stranke demokratske akcije BiH na čelu s Bakirom Izetbegovićem te brojne druge zvanice okupile su se danas u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” kako bi se prisjetili gradonačelnika Husejina Smajlovića, a ujedno obilježili i 17. noć ramazana koja se obilježava kao noć pobjede na Bedru.

Prisutnima su se nakon iftara obratili predsjednik SDA Zenica Nezir Pivić koji je kazao da je arena u kojoj je večeras održan iftar samo jedan od projekata po kojim se svaki građanin Zenice prisjeća Husejina Smajlovića te da će se potruditi da ovakva druženja postanu tradicija.

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, kazao je da je Smajlović bio vizionar koji je znao kako voditi grad te dodao da SDA neće iznevjeriti građane BiH.

“SDA i ja vas nećemo iznevjeriti. Mi ćemo uporno i ustrajno nastaviti realizaciju našeg programa za cjelovitu BiH, za naš narod i svakog čovjeka bez obzira kojoj naciji i vjeri pripada. Od izbora do danas, bilo je brojnih nasrtaja na temelje i vrijednosti ove zemlje, ali dok smo živi borit ćemo se za cjelovitu BiH svih naroda. neka znaju ovi koji imaju retrogradne politike i odnose prema BiH da nikada neće uspjeti. Ova zemlja je jača od svih njih. Pod vodstvom Alije Izetbegovića ova zemlja je nadigrala i mnogo veće igrače”, izjavio je Džaferović te sve građane BiH zamolio za brigu o povratnicima.

Večerašnjem iftaru prisustvovao je i Bakir Izetbegović koji je kazao da je Smajlović bio najbolji gradonačelnik u BiH koji je bio obični čovjek koji je ličio na svoj narod.

Program su ilahijama uljepšale članice Hora Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica.

Leave a Comment