Almir Čehajić Batko: “Niko virus nije donio sa sobom u životu, nego nam je došao od pohovanog šišmiša”

 

Iako brojni zvaničnici širom svijeta mole građane da ostanu kod kuće, unatoč izdatim naredbama o zabrani kretanja, mnogi krše pravila i izlažu se velikom riziku od moguće zaraze koronavirusom.

 

Tokom protekle noći policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su prekršajno sankcionisali 29 osoba zbog kršenja zabrane kretanja između 20:00 i 05:00 sati. Također, u protekla 24 sata sankcionisano je 28 osoba zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj distanci i nekorištenju zaštitnih maski za vrijeme kretanja na javnom mjestu.

Zašto je trenutno najbitnije da svi, čak i oni koji ne osjećaju simptome, ostanu kod kuće?

U kućnoj izolaciji smanjit ćete mogućnost da se zarazite, a smanjujete mogućnost i da vi prenesete koronavirus na druge, pa čak i nekome ko prema postojećoj lošoj kliničkoj slici ne bi preživio istu.

Svaki dan bilježimo porast u broju oboljelih u Bosni i Hercegovini. Izolirati se u ovoj alarmantnoj situaciji je od velike važnosti, a svako od nas to može učiniti kako bismo čim prije izašli iz nastale krize i ostali u potpunosti zaštićeni.

Batko: “Ostanite kući”

U jutarnjem izdanju emisije Udri Muški, Almir Čehajić Batko, novinar i humanista, obratio se svim građanima i tom prilikom poručio da se najsigurniji spas od koronavirusa krije u vaša četiri zida.

“Još jednom i stotinu puta ću ponoviti, bez ikakve ljudske i bilo koje odmazde na one koji su pozitivni na koronavirus, iz jednog prostog razloga: Niko ga nije donio sa sobom u životu, nego nam je došao od pohovanog šišmiša.”

U nastavku poslušajte cijeli odgovor na ovu temu, a od ponedjeljka od 07:30 sati UŽIVO u programu O Kanala i radija Otvorena Mreža, ne propustite gledati novo izdanje emisije UDRI MUŠKI.

Emisiju Udri muški pratite od ponedjeljka do petka od 07:30 sati u programu O Kanala i radija Otvorena Mreža. Vikendom Udaramo muški u večernjim satima, tačnije od 21 sat u emisiji posvećenoj temi pandemije koronavirusa.

Leave a Comment