Amar Osim kandidat za selektora Zmajeva, obavio razgovor s Misimovićem i Spahićem

 

Osim je sastanak sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem obavio u zgradi Nogometnog saveza BiH, a pored njega, razgovor je danas obaveljen i s bivšim trenerom Sarajeva Husrefom Musemićem.

Iako je Osim još uvijek trener Željezničara, odazvao se na poziv Spahića i Misimovića i razgovarao je s njima o eventualnom preuzimanju Zmajeva, a svakako da će više informacija o samom izboru novog selektora biti poznato u narednim danima.

Stručna komisija Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora Zmajeva, a u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, jučer je obavila razgovor sa Sergejom Barbarezom i Sergejom Jakirovićem.

Pomenuti dvojac je već je ranije obavio razgovor sa bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom.

Komisija će 22. decembra na sjednici Izvršnog odbora NS BiH predstaviti imena s kojima su do sada obavili razgovor te iznijeti svoje mišljenje, a očekuje se da će novi selektor Zmajeva biti poznat na nekoj od narednih sjednica, vjerovatno u 2021. godini.

Od ranije je poznat stav Komisije za izbor selektora, koju osim Spahića i Misimovića čine još Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sifrenić i Ivan Beus, da novog selektora pokušaju pronaći prije kraja 2020. godine, pa nije isključeno da se organizuje i vanredna sjednica Izvršnog odbora ukoliko bi se stvorili uvjeti za donošenje odluke.

Leave a Comment