Beograd: Žene u crnom odale počast žrtvama genocida u Srebrenici

 

OBILJEŽILE GODIŠNJICU

Koordinatorka organizacije Žena u crnom Staša Zajović izjavila je da se na vlasti u Srbiji nalaze iste osobe koje su odlučivale i 1995. godine

 

Žene u crnom se okupile na Trgu republike Foto: Twitter

Organizacija Žene u crnom danas je na beogradskom Trgu republike obilježila 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, gdje su pripadnici Vojske Republike Srpske 1995. ubili više od 8.000 ljudi, prenosi Nova.rs.

 

Tridesetak članica Žena u crnom je istaklo transparente “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, “Odgovornost”, “25 godina” i “8.372”. Koordinatorka organizacije Žena u crnom Staša Zajović izjavila je da se na vlasti u Srbiji nalaze iste osobe koje su odlučivale i 1995. godine, kao što je šef države Aleksandar Vučić.

Na Trgu republike pojavilo se dvadesetak muškaraca, koji su skandirali “Srebrenica nije genocid” te uzvikivali imena bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i nekadašnjeg komandanta VRS Ratka Mladića, osuđenih na doživotnu robiju zbog zločina u Srebrenici, navodi Nova.rs. Policija je muškarce držala na udaljenost od Žena u crnom.

Leave a Comment