BiH izdvaja još 10 miliona za pomoć političkim strankama da prebrode koronavirus

 

Država Bosna i Hercegovina je, nakon izdvajanja 1.2 miliona maraka za finansiranje političkih stranaka, odlučila da pomogne još.

Naime, svi su zaključili da će ova kriza više od privrednika i građana koji su ostali bez posla, pogoditi političke stranke u BiH. Iz tog razloga, usvojila se hitna mjera, koja nalaže dodjeljivanje još 10 miliona konvertibilnih maraka ovim subjektima.

 

“Naše najjače službe za zapošljavanje u državi, političke stranke, sada trebaju tu državu više nego ikada. Trebaju mnogo resursa da bi opstali. Pošto nema zapošljavanja u javnom sektoru, oni masovno gube članstvo, a znamo da je to najveća snaga svake političke stranke. Stoga smo uveli ovakvu mjeru, kako naši glavni poslodavci ne bi izgubili svoje vojske. Uostalom, ko će lijepiti plakate za naredne izbore, ako ne ovi mladi koji se nadaju zaposlenju poslije dobijanja izbora”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH, inače zadužen za sva pitanja otkako je Bakir Izetbegović u izolaciji u trezoru.

Iz udruženja malih i srednjih stranaka su rekli da im je drago što je država uzela u obzir ovu situaciju u kojoj su se našli i da žele da pohvale potez premijera. Također su rekli da je ovo vrijeme u kojem svi treba da nastupaju ujedinjeno bez obzira kojoj ko stranci pripada.

 

 

Leave a Comment