Blic: Stanivuković se sastao sa Vučićem, obećao da će zamoliti Dodika da ga ne razvlasti

 

Prije nekoliko dana novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sastao se u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, objavili su Blic.rs i Srpskainfo.com kako navode “iz dobro obaviještenih izvora u Beogradu i Banjaluci”.

Bio je to nezvaničan privatni sastanak, upriličen mimo protokola i potrajao je više od jednog sata – navodi se u tekstu.

Stanivuković tvrdi da još nije razgovarao sa predsjednikom Vučićem, ali da je “iz bratske Srbije dobio signale podrške”.

– Uvjeren sam da će moja prva zvanična posjeta, odmah nakon što preuzmem dužnost gradonačelnika Banjaluke, biti upravo posjeta Beogradu. Ja jesam u posljednjih nekoliko dana dva puta putovao u Beograd, ali zbog nastupa na tamošnjima medijima. Gostovao sam na RTS i još nekoliko televizija sa nacionalnom frekvencijom i svuda su me lijepo primili – rekao je Stanivuković.

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke kaže da je zahvalan “predsjedniku Vučiću i Srbiji na podršci Banjaluci i Republici Srpskoj.”

– Samo u posljednjih nekoliko godina dobili smo od Srbije donacije vrijedne više od 60 miliona evra. Evo, recimo moje naselje, u kojem sam se rodio i odrastao i gdje i danas živim, od tih je donacija dobilo vrtić, ambulantu i prostorije mjesne zajednice. I kao građanin i kao gradonačelnik ja sam zahvalan na tome – rekao je Stanivuković.

Prema navodima izvora portala srpskainfo.com , Stanivuković bi mogao biti itekako zahvalan Vučiću i na političkoj podršci.

Predsjednik Srbije je, navodno, mladom gradonačelniku Banjaluke obećao da će “zamoliti Milorada Dodika” da odustane od usvajanja zakona, kojima SNSD namjereva da razvlasti načelnike opština i gradonačelnike u Srpskoj, u znak odmazde zbog gubitka na izborima za gradonačelničke pozicije u dva najveća grada: Banjaluci i Bijeljini.

Stanivuković demantuje: Nije tačno da sam se sreo sa Vučićem

Stanivuković u demantiju portalu Srpskainfo je naveo da se nije sastao sa gospodinom Vučićem, navodeći da im je to i rekao kada su ga pitali.

“Vaš naslov u tekstu nije u skladu sa onim što sam rekao, a to je da se nisam sastao s gospodinom Vučićem”, poručio je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke u dematniju portalu Srpskainfo.

Stanivuković je nedavno i u jednoj televizijskoj emisiji na pitanje da li se sastao sa Vučićem odgovorio da do tog susreta nije došlo.

Blic.rs/srpskainfo.com

Leave a Comment