Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu

 

Skupština NFSBiH 25. avgusta ove godine usvojila je izmjene i dopune Statuta, koji je mijenjan u nekoliko ključnih tačaka.

Tako je Ivica Osima eliminisan iz NFSBiH čiji su članovi odlučili da “kandidati za članove organa tijela na dan imenovanja u organe i tijela NSBiH ne mogu biti stariji od 75 godina”. Legendarni Ivica ima 79 godina i automatski mu je onemogućeno da bude dio tijela Nogometnog saveza BiH.

 

Upravo zbog ove situacije se oglasila i Razija Mujanović, jedna od najvećih legendi kako bh. košarke, tako i svjetske košarke:

“Koliki strah imaju neznalice i anonimusi koji su loptu uglavnom vidjeli samo na malim ekranima od osoba koje iza sebe imaju uspješne karijere i priznati su u cijelom svijetu je nevjerovatno! Posebno kod nas u Bosni i Hercegovini! Osjetila sam to i na svojoj koži! Pročitala sam imena ljudi koji vode politiku Saveza i koji su okrenuli leđa legendarnom Osimu i ostala sam zaprepaštena. Cijeli život sam u sportu i nemam pojma ko su ti ljudi. Ako su meni nepoznati ovdje u BiH, zamislite kakav ugled onda uživaju u svijetu?!”, napisala je Mujanović na Instagramu.

“Vjerujte mi, Osimu ne znači ništa ta funkcija, on tu nikad nije ni bio zbog sebe, nego zbog fudbala i naroda! Umjesto što spletkarite, mućnite malo tom svojom glavom, nikome od nas ne trebaju ta počasna mjesta, mi možemo raditi bilo gdje u svijetu. Mi smo se vratili i želimo život provesti ovdje ne zbog počasnih pozicija, nego da pomognemo da naši dječaci i djevoičice dožive naše uspjehe!”, jasna je bila popularna Raza.

“Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled. Veliki Ivica Osim je sinonim za našu Domovinu u svijetu! Ogromni Ivica Osim treba da bude vaš uzor i putokaz!”, napisala je na kraju.

Leave a Comment