Čampara najavljuje haos u SDA: Sarajlić mora biti smijenjen, Hasanspahić i Hadžihafizbegović ne smiju biti ministri!

 

NAKON AFERE ‘ASIM’, STIŽE OLUJA

Čekalo se ovih dana ko će se prvi oglasiti od stranačkih članova koji su se našli u drugom taboru, suprotno od Izetbegovića i njegovih odanih saradnika. I oglasio se prvi – Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, na svom Facebook profilu najavio je oluju..

 

Počelo je… Iako su istureni članovi SDA, uključujući i lidera stranke Bakira Izetbegovića, pokušali da realitiviziraju odjek skandala koji je u javnosti izbio nakon objavljivanja tajno snimljenog razgovora Asima Sarajlića o ‘kupovini glasova’, ali i drugim malverzacijama unutar stranke i javnih ustanova, te čitavu priču prebace na sumnju u istinitost snimka, čini se da to baš i neće proći tako.

 

Čekalo se ovih dana ko će se prvi oglasiti od stranačkih članova koji su se našli u drugom taboru, suprotno od Izetbegovića i njegovih odanih saradnika. I oglasio se prvi – Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, na svom Facebook profilu najavio je oluju…

 

Dragi građani – u posljednja dva dana svjedočimo brojnim dešavanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić.

Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u nevedenom snimku. Ovo nije sistem vrijednosti u kojem želim učestvovati i živjeti.

Mišljenja sam da SDA hitno mora uraditi slijedeće
:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.

2. Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz“.

3. Dva ministra predložena za Vladu KS, a koja se pominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja „prvim do Bakira“ i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili „sluge“ pojedincima.

4. Stranka demokratske akcije treba da uputi izvinjenje građanima i pošalje jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.

Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću!

Ukoliko to ne uradi, bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice.

Sretan 1. mart Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine! – poručio je na kraju svog posta Čampara.

 

Šta će se dalje dešavati u “temeljnoj stranci kod Bošnjaka”, javnost će sa znatiželjom pratiti narednih dana. No, jedno je sigurno – niti će biti mirno, niti će se ova afera zgurati pod tepih!

 

 

 

Leave a Comment