ČESTITKE SA SVIH STRANA: ALMASA LAZOVIĆ NA LUDOM KAMENU

 

Ekipi “Zimske kuhinje” Hayat TV-a nemoguće je doći u bilo koji dio Bosne i Hercegovine, a da ih odmah ne prepoznaju, ne obraduju se njihovom dolasku, iskažu želju da ih ugoste i pokažu se što boljim domaćinima! Nemoguće!

Čestitke za ovu emisiju svakodnevno pristižu sa svih strana… Takav koncept emisije, kako nam piše Asmira Delić iz Srebrenika, jedna od brojnih koje se od ponedjeljka do četvrtka ne pomjeraju ispred malih ekrana, ne samo da obogaćuje i njene kulinarske vještine, nego sve gledatlje upoznaje sa kulturom, tradicijom, običajima naroda u svakom kraju jedine nam domovine.

 

Čestitke stalno pristižu, pozivi da ih ugoste na svojim imanjima doleze od vrijednih domaćina iz svakog dijela BiH. Slušamo vaše želje, pa možda već sutra naše kamere vidite ispred svoje avlije.

Naša Almasa Lazović koja sa vrijednim Miranom Karićem svakodnevno priprema nešto novo, najavila je šta uskoro možemo očekivati u “Zimskoj kuhinji”.

Tako je ona na svom Instagramu uz prelijepu fotografiju nastalu u “Ludom kamenu” u Mačkovcu kod Banovića, Almasa poslala prelijepu poruku.

  • Ovu ljepotu trebate vidjeti. Nestvarno mjesto, a nalazi se u našoj zemlji – objavila je naša urednica na svom Instagramu.

U Etno avliji Mačkovac u Banovićima, svojevrsnom muzeju na otvorenom, mladima posebnu pažnju privlači i nova atrakcija – Ludi kamen. Mladi se, kako nam je rečeno, sve više odlučuju stati na ovaj Ludi kamen u etno avliji Mačkovac i tako se zavjetovati na vječnu ljubav. Kamen težak oko 40 tona na kojem je napravljena drvena kućica i koji je povezan sa kopnom.

Šta je naša ekipa zabilježila i u tom dijelu BiH, saznat ćete ako budte uz najgledaniju emisiju u BiH – “Zimsku kuhinju”!

(Amir Saletović)

Leave a Comment