CNN: Bajden već popularniji nego što je Tramp ikada bio

 

PODRŠKA JAVNOSTI

Bajdenov trenutni rejting najviši je od februara 2019. godine

 

Bajdenov povoljni rejting trenutno izgleda slično onom koji je imao bivši predsjednik SAD Barak Obama

FOTO: AGENCIJE

 

Podrška javnosti novoizabranom predsjedniku SAD Džou Bajdenu (Joe Biden) porasla je za šest procentnih poena, na 55 posto, od izbora u poređenju sa onim prije izbora, dok je podrška javnosti predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) pala za tri poena na 42 posto, prema Galopovoj anketi.

Bajdenov trenutni rejting najviši je od februara 2019. godine, dva mjeseca prije nego što je proglasio kandidaturu za predsjednika, kada je iznosio 56 posto. 

Trampova popularnost zaostaje za najvišim rejtingom tokom njegovog madatata, 49 posto u aprilu, tokom početnih faza pandemije koronavirusa.

Prema ovim podacima, Bajden je popularniji nego što je Tramp bio u bilo kom trenutku otkako je počeo sa kandidaturom za predsjednika u junu 2015. godine.

Prema CNN-u, najviša povoljna ocjena u bilo kojoj anketi za Trampa bila je nakon pobjede na izborima 2016. godine. Njegov povoljan rejting iznosio je 50 posto u anketi Bloomberga.

Tramp zapravo nikada nije prešao 50 posto ni u jednoj anketi uživo.

Poređenja radi, Bajden je to učinio više puta, između ostalog na anketama CNN, Fox Newsa i NewJork Timesa u oktobru. 

Bajdenov povoljni rejting trenutno izgleda slično onom koji je imao bivši predsjednik SAD Barak Obama na početku svog drugog mandata 2013. godine.

Leave a Comment