Čović nakon glasanja poručio: Mostar mora dobiti europski štih

 

Izbori

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović glasao je u nedjelju na izborima za Gradsko vijeće Mostar.

“Drago mi je da smo mi u Mostaru nakon 12 godina na biralištima. Vjerujem da će veliki broj žitelja Mostara izaći na izbore i da će izbori proći u izuzetnom redu, da će se osigurati transparentnost i da ćemo već večeras oko 22-23 sata znati kakvi su rezultati kako bi partneri koji mogu napraviti većinu to što prije uradili”, izjavio je tom prigodom Čović.

 

Dodao je kako je Mostar predugo bio bez Gradskog vijeća te da se rezultati izbora moraju što prije implementirati.

Mostar se mora preporoditi, mora dobiti europski ‘štih’ da svi oni koji tu žive mogu vidjeti svoju budućnost”, poručio je Čović.

Osvrnuo se i na kaznenu prijavu koju je HNS-a u subotu predao Županijskom tužiteljstvu u Mostaru zbog fiktivnih prijava birača u Mostaru.

“Prijave se odnose na brutalan pokušaj kršenja vrijednosti demokratskog procesa glasanja, pokušaj prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog područja na područje zapada, jugozapada i juga čime se pokušao narušiti stvarni odnos koji imamo. Taj potez je nečastan, nekorektan i kazneno provodiv. Mi smo podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba i neka se sada institucije time bave”, kazao je Čović.

Leave a Comment