CRNA HRONIKA PEDOFIL IZ BIH: DJEVOJČICI SLAO SVOJE EKSPLICITNE FOTOGRAFIJE I NAGOVARAO JE DA SE NAĐU

 

U vrijeme kada djeca zbog zabrane kretanja sve vrijeme provode u kući, ponovo su upućena na društvene mreže, ali ih tamo vrebaju i seksualni predatori koji su se ponovo aktivirali.

U zamku lovaca na pedofile iz Srbije upao je još jedan manijak iz Bosne i Hercegovine. Razotkrili su ovih dana 56-godišnjeg Sarajliju koji je nasjeo na lažni profil 12-godišnjakinje iza koje se krije tim organizacije “Stop pedofiliji SP”.

Predator je, iako mu je navedeno da razgovara sa 12- godišnjakinjom, pokazao spremnost da se nađe uživo s djevojčicom, da bi je podučio “kako se to radi”. Također joj je poslao mnogo pornografskog materijala, uključujući i sliku svog polnog organa.

 

Nakon što je objavljeno upozorenje roditeljima vezano uz 56-godišnjaka, on se javio u grupi i zaprijetio im da će krivično odgovarati.

Iako je u grupi najavljeno da je 56-godišnjak prijavljen nadležnim organima, iz Federalne uprave policije, koja se bavi sajber-kriminalom, za Avaz je saopšteno da sličnu prijavu nisu zaprimili.

  • Takvu prijavu nemamo, ali ćemo poduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti na utvrđivanju činjenica u cilju eventualnog dokumentovanja krivičnog djela – kazala je Marina Zović, portparol FUP-a.

Psiholog Čedomir Novaković savjetuje roditeljima da što češće kontrolišu komunikaciju svoje djece putem Instagrama, Facebooka i mobilnih telefona.

  • Vrlo je bitno da roditelji sada, jer su duže i češće u kući, rade sadržajniju i sistematičniju kontrolu komunikacije djece na društvenim mrežama, pogotovo djece koja nisu svjesna opasnosti koju im mogu donijeti društvene mreže. Važno je razgovarati s djecom o svim rizicima i opasnostima. Na taj način se razvija i socijalna inteligencija – ističe psiholog Čedomir Novaković.

Leave a Comment