Damir Marjanović otkrio: Kad ćemo znati ko je premijer nove Vlade u Sarajevu

 

KS

Članovi nove većine u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj press konferenciji prezentovali su sporazum o radu, ali i otkrili kad bi trebalo biti poznato ime premijera nove Vlade u Sarajevu.

Novu skupštinsku većinu u KS, podsjetimo, čine zastupnici stranaka Narod i Pravda, SDP, Naša Stranka, NBL i samostalni zastupnici Damir Marjanović, Damir Nikšić, Aljoša Čampara i Admela Hodžić.

 

Marjanović je učestvovao na današnjem pressu, te je otkrio da će ime biti poznato najkasnije 48 sati nakon ove konferencije.

„U okviru političkih dogovora institiralo se da se prvo završi dokument. Skoro na svakoj poziciji imamo jako dobra dva do tri kandidata. U roku od 48 sati bit će poznato ime mandatara”, rekao je Marjanović, otkrivši da imaju dva tri kandidata među kojima su i žene.

“Nećemo licitirati imenima da ih ne dovodimo u nezavidnu situaciju“, dodao je.

On je još poručio da proces imenovanja nove Vlade u ovom kantonu treba biti zarvšen do kraja godine.

Podsjećamo, na nedavno održanoj Skupštini KS potvrđena je ostavka dosadašnjeg predsjedavajućeg KS Mirze Čelika te je na prijedlog Kluba Bošnjaka, u ovaj klub umjesto njega ušao Elvedin Okerić.

Danijela Kristić, Vibor Handžić, Smiljana Viteškić i Elvedin Okerić čine novo rukovodstvo Skupštine KS, koje će naknadno međusobnim dogovorom izabrati novog predsjedavajućeg tog kantonalnog zakonodavnog tijela.

Skupština je prihvatila i ostavku premijera KS Maria Nenadića.

Leave a Comment