Đoković: Pogriješili smo, bilo je prerano, izvinjavam se svima zbog nanesene štete

 

Đoković se izvinio svima kojima je turnir nanio bilo kakvu štetu, a istakao je kako je vjerovao da su ispunjeni svi zdravstveni protokoli te da je region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude.

“Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir nanio štetu. Sve što smo organizatori i ja uradili u prethodnih mjesec dana, uradili smo sa iskrenom namjerom i čistim srcem. Vjerovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogriješili smo, bilo je prerano. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze”, napisao je Đoković i dodao:

“Ako ste bili na Adria touru, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podijelili zdravstvene resurse u budućnosti. Ostatak Toura je otkazan i ostat ćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Molit ću se za potpun oporavak svih”, dodao je prvi teniser planete.

Podsjećamo, Đoković je danas potvrdio kako su on i supruga Jelena zaraženi koronavirusom, a ranije su se zarazili Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, Viktor Troicki i članovi osoblja tenisera. Ostatak turnira, a koji se trebao održati u Banjoj Luci i Sarajevu, otkazan je.

Leave a Comment