Dobra atmosfera u Mostaru uprkos pandemiji: Svi čekaju na početak skokova sa Starog mosta

 

Vše se završne pripreme za održavanje tradicionalnih 454 visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru, koji će se održati danas s početkom u 16 sati.

Mnogi turisti koji zbog ograničenog broja mjesta neće moći gledati skokove uživo koriste priliku danas posjetiti Stari most i napraviti fotografiju na tom mjestu za svoju arhivu sjećanja.

Glasnogovornik Klubu skakača u vodu “Mostari” Saša Oručević je kazao kako će se danas biti pravi spektakl u Mostaru s obzirom na to da je ovo jedna od rijetkih manifestacija koja nije odgođena zbog koronavirusa.

No, na žalost samo sto gledalaca prema novim pravilima medicinske struke skokove će gledati uživo i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova.

Ljubitelje ovog adrenalinskog sporta je pozvao da spektakl iz Mostara prate putem malih ekrana navodeći kako je osiguran direktan prijenos.

“Publika će imati šta vidjeti“, kazao je navodeći kako takmičari dolaze iz čitave regije.

“Procjena je da će nastupiti oko 40 takmičara”, kaže Oručević. No kako navodi tačan broj takmičara znat će se iza 13 sati nakon obavljenih ljekarskih pregleda.

Takmičenje se tradicionalno održati u dvije kategorije, skokovi na noge koji su među Mostarcima poznati kao “štanga“ i u kategoriji na glavu, koji su poznatim kao “Mostarska lasta“.

Ove godine je prvo mjesto u kategoriji skokova na glavu “Mostarska lasta“, slobodno, jer se nakon 13 rekordnih pobjeda Lorens Listo povukao iz takmičenja, pa će po procjeni organizatora biti takmičenje neizvjesno do zadnjeg trena.

Svaki skok če pod budnim okom pratiti stručni žiri kojim će ovog puta predsjedati Alica Jakirović, a činit će ga i Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.

Leave a Comment