Drama u BiH: Migrant opljačkao kuću i napao ženu, njen muž ga sustigao i ranio

 

Prava drama odvijala se u Velikoj Kladuši koja je jučer završila ranjavanjem migranta iz Sirije (29), a koji je, kako je kasnije utvrđeno, to jutro opljačkao dvije kuće.

Naime, policiji je prijavljeno da je oko 6 sati ujutro nepoznata osoba provalila u kuću, ukrala nešto novca i nakita, te fizički napala ženu.

 

 

Prijavu da je migranta zatekla u kući podnijela je upravo nesretna žena.

No, kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, ubrzo je došao njen suprug. Mladić je uspio pobjeći, ali je vlasnik kuće krenuo za njim i sustigao ga je u drugom naselju.

Tu se se i potukli, a vlasnik kuće, odnosno suprug napadnute žene, je upotrijebio vatreno oružje, za koje ima dozvolu.

Pucao je u zemlju, ali se metak odbio, bio je rikoše, i migrant je ranjen u lijevu natkoljenicu. Opet je pobjegao. Mi smo ga naknadno pronašli. Zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Bit će kriminalistički obrađen”, dodao je Šiljdedić.

Dodao je da su žena, koju je napao migrant, i njen suprug, lakše povrijeđeni.

Kod migranta je pronađen ukradeni nakit, ali su pronađeni i mobitel i laptop.

Uspostavilo se da je to jutro opljačkao dvije kuće.

Naime, u međuvremenu je policiji druga porodica prijavila da im je to jutro neko upao u kuću i ukrao upravo mobitel i laptop.

“Protiv migranta iz Sirije, rođenog 1991. godine, kako je utvrđeno, ići će prijava zbog razbojničke krađe, a protiv vlasika kuće za izazivanje opće opasnosti uz nanošenje teške tjelesne povrede”, kazao je Šiljdedić.

Leave a Comment