Formira se nova ljekarska komora u KS: “Ovome se mora stati u kraj”

 

Određen broj ljekara u Kantonu Sarajevo pokreće inicijativu za formiranje nove Ljekarske komore Kantona Sarajevo, saznaje Raport.

 

Kako nam je rečeno, već je održan inicijalni sastanak na kojem je iznesena ideja i određene stvari su formulisane.

Večeras bi već mogli biti napisani i pravni akti koji su potrebni za formiranje nove komore.

Razlog ovakvog poteza ogleda se u haosu koji pravi postojeća Ljekarska komora KS, čija je predsjednica Ksenija Miladinović. Ova Komora pod punom je kontrolom Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

Kap koja je prelila čašu jeste progon dr. Ismeta Gavrankapetanovića zbog toga što je kritizirao odluku pedijatara KCUS-a da ne liječe djevojčicu Nadin Smajlović.

Potrebno je istaći da je Ljekarska komora i ranije donosila odluke koje su se kosile s zdravim razumom i izazivale gnjev ljekara i medicinskih randika

Još jedan od razloga formiranja nove komore jeste prvostepena presuda Općinskog suda u Sarajevu po kojoj je Skupština Ljekarske komore KS nelegalna, a samim tim i sama uprave Komore.

“Polako preovladava mišljenje da se ovome i ovakvoj komori mora stati u kraj”, rekao nam je jedan od ljekara koji je uključen u cijeli proces.

Prema informacijama Raporta, sve je veći broj ljekara koji se želi priključiti ovoj inicijativi i tako dići glas protiv vladavine s KCUS-a.

Leave a Comment