Gospođa s viklerima i u papučama “razbila” ustaški skup u Hrvatskoj

 

Dugo Selo

Predizborna kampanja u Hrvatskoj za parlamentarne izbore, koji će se održati početkom jula, počela je da se zahuktava, a zabilježeni su i prvi incidenti.

Naime, u predgrađu Zagreba u mjesto Dugo Selo okupili su se hrvatski desničari uz ustašku ikonografiju i zastave paravojne formacije HOS.

 

No, njihov plan, kakav god da je bio, nije uspio, a sve zbog jedne gospođe, neznane junakinje.

Naime, ta žena hrabrost, s viklerima na glavi i papučama na nogama, iznervirana prisustvom desničara, izašla je ispred zgrade, gdje se skup održavao, u namjeri da ga prekine.

I uspjela je.

Počupala im je kablove od mikrofona i krenula da ih rastjera, a policija ju je spriječila da im ne otme zastave. Kako navode hrvatski mediji, žena je vidno iznervirana vikala “ustaše”.

“Što se naknadno događalo nije mi poznato, jer je dotična gospođa u međuvremenu otišla u stan. Policija je, koliko mi je poznato, napisala prekršajnu prijavu”, kazao je jedan od prisutnih.

šparavalo @Stefansparavalo

Obožavam ove male heroje među nama – žena iz Dugog Sela je izašla iz stana sa viklerima i prekinula skup hrvatskih ekstremnih desničara, počupavši kablove od mikrofona, a policija ju je sprečila da otme HOS-ove zastave 😍💪💪💪

3,081

Twitter Ads info and privacy
410 people are talking about this

 

Leave a Comment