Houdek ogorčen: Muzički klanovi u Hrvatskoj ignorišu Ilmu Karahmet samo jer je iz BiH

 

Naime, pjevač tvrdi da ju hrvatski “muzički klanovi” ignorišu zbog njenog imena.

“Ilma Karahmet. Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo ju u “hrvatskom” eteru, ne čitamo o njoj u “našim” medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na ignore. I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla “kod nas” i legitimno pobijedila na “našem” talent showu RTL Zvijezde… Nakon toga odmah lansirala pjesmu ‘Podižem glas’ koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju – no politike u glazbenom svijetu rekle su – NE”, poručio je Houdek.

On je poručio da je o tzv. muzičkim klanovima već govorio i da tu nema mjesta za “naše” i “tuđe” talente već samo za, kako kaže, “njihove cica mace”.

“Osobno, za mene nema naših i tuđih – za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa, zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još – Mayasar (jučer sam podijelio njenu novu pjesmu – gotovo da uopće nema reakcija), pa npr. prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce… and the list goes on… and on… I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH… problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju. Do kada, pitam se?” nastavio je Jacques.

“Poenta svega što vam pokušavam reći je – slušajte glazbu srcem pa ćete prepoznati istinske vrijednosti i prave talente, nemojte da vas ponese i vodi stav i (ne)ukus mase, ili da vas prevari dobar PR oko nekog napumpanog izvođača koji ustvari i nije nešto baš posebno. Vi kao publika itekako sve možete dobro čuti, vidjeti, a iznad svega – Osjetiti. Volim vas”, zaključio je.

Leave a Comment