Hrvati u junu zabilježili pola miliona noćenja, narednih dana očekuju više od 160 hiljada novih turista

 

Ovo su podaci MInistarstva turizma, a njegov sekreta Tonći Glavina kazao je medijima da se očekuje dolazak i većeg broja jer pomenuta aplikacija, projekat dva vladina ministarstva, još mnogim turističkim radnicima nije poznata.

U Hrvatskoj je trenutno otvoreno 363 hotela i 218 kampova, a po zvaničnim podacima u prvih 10 dana juna ostvareno je pola miliona noćenja.

U pomoć turističkim radnicima pritekla je i aplikacija Enter Croatia koja pomaže iznajmljivačima jer policija na granicama preuzima odgovornost, a oni trebaju na vrijeme da upozore goste da na njoj popune neophodne podatke te tako imaju jednostavniji prelazak granice.

Kako piše HRT od turističkih zemalja na Mediteranu jedino Hrvatska i Grčka ovoga trenutka sabiraju ozbiljnije brojeve dolaske i noćenja, ali oprez i odgovornost ostaju prioritet.

Vlada Republike Hrvatske

@VladaRH

Ministar @CappelliGari za @RTLDanas: U Hrvatskoj je u ovom trenutku otprilike 67.000 turista. Mađarska restrikcije miče u petak, a Austrija u ponedjeljak. Ukupno, kroz idući tjedan se otvaraju države koje pokrivaju 55% turističkog prometa Hrvatske.

23

Twitter Ads info and privacy
See Vlada Republike Hrvatske's other Tweets

 

Ministar Gari Cappelli za RTL je kazao kako je u Hrvatskoj u ovom trenutku otprilike 67 hiljada turista.

“Mađarska restrikcije miče u petak, a Austrija u ponedjeljak. Ukupno, kroz iduću sedmicu se otvaraju države koje pokrivaju 55 posto turističkog prometa Hrvatske”, izjavio je ministar.

Leave a Comment