Jezive scene u Sarajevu: Pit bull rastrgao manjeg psa, građani u šoku

 

Strašno

Mještani sarajevskog naselja Vraca jutros su svjedočili jezivim scenama nakon što je pit bull, koji se otrgnuo, napao i na oči građana rastrgao manjeg komšijskog psa, koji je bio vezan.

Jedan od očevidaca ispričao je za Radiosarajevo.ba da je bilo brutalno, kao u horor filmovima.

“Sve se odigralo oko 7 sati. Prestrašno. Naša se djeca tu igraju. Čovjek se zapita”, rekao nam je ovaj sugrađanin, i dalje u šoku.

Dodao je da nije prvi put da se desio napad, ali nikad ovako brutalan.

Građani su bili u strahu, te su zvali i policiju, a pit bull je odvežen. Nije poznato šta će s njim biti.

Komšije su pokušale odvojiti pit bulla od nesretnog drugog psa, ali je to bilo nemoguće. Uspjeha nije imala ni policija. Sve je, pričaju, trajalo skoro sat i pol.

Prema izjavama, došao je i sin vlasnika pit bulla te je govorio i sam da ubiju psa kako bi spasili drugog.

Vlasnik ubijenog psa ispričao je da je krenuo djecu izvesti iz automobila kada se sve odigralo, te je sreća da su bila u automobilu, ali su gledala krv.

Za vlasnike pit bulla kazao je da su u redu kao ljudi. Žali za svojim psom, ali ističe da je bolje nego da je bilo dijete u pitanju.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo rekli su nam da je bila dojava da jedan pas luta, ali nikakvu daljnju informaciju, a bili bi obaviješteni da se desila neka veća tragedija, povreda.

Neke fotografije ovog napada podijeljene su i na Facebooku. Fotografije koje smo dobili od naših čitalaca i očevidaca događaja izuzetno su potresne te ih nećemo objaviti.

 

Leave a Comment