Klub SDA odgovorio Konakoviću: Ne bismo da FBiH prođe kao KK Bosna

 

 

Poručuju da je Konaković i ovom reakcijom pokazao da bježi od odgovornosti, te da oni ne žele da FBiH prođe kao KK Bosna.

“Konaković, nakon što nije smio preuzeti Vladu KS i nakon što je kukavički prepustio Edinu Forti i Predragu Kojoviću, sada se nudi da preuzme Vladu FBiH što je potvrda da bježi od odgovornosti i to pokriva jeftinim doskočicama. Pokušava pobjeći od kantonalnih nadležnosti te odgovor na činjenice o svojoj nesposobnosti i izbjegavanju odgovornosti, umjesto Klubu zastupnika SDA u Skupštini KS gdje je i on zastupnik, prebacuje na viši nivo i na nivo političkih stranaka”, saopćio je Klub SDA.

Kada je Vlada FBiH u pitanju, dodaju, prava istina je da NiP u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije ima samo 2 od 98 zastupnika, oba iz Kantona Sarajevo, od kojih je jedan, kako navode, “opskurni Mirsad Pindžo” kojem je NiP peta stranka.

“Na netom održanim lokalnim izborima NiP je osvojio svega 2 načelnička mjesta u BiH, i to uz pomoć Četvorke, a ne sam, iako je Konaković mjesecima pompezno najavljivao da dolazi po opštine. Stoga, nije realno da takvo nešto očekuje. Vlada FBiH, i poslovi iz njene nadležnosti, suviše su kompleksni da bi ih nastavnik tjelesnog vaspitanja, koji se pritom nije realizirao ni u vlastitoj struci i koju je nažalost zaprljao, mogao obavljati. Napominjemo javnost da, nakon svih godina Konakovićevog lagodnog života od
budžetskog novca, iza njega ne postoji nijedan završen projekat, kao što ne postoji ni KK Bosna, ne postoje njegove firme ni biznisi koje je pokušavao voditi, a nakon njegovog preuzimanja opozicije i tzv. Šestorke ne postoji ni ljevica u Sarajevu”, zaključile su iz Kluba SDA u Skupštini KS.

Leave a Comment