Komšić o Dodikovoj ikoni: Nek Dodik kaže ko mu je to uvalio

 

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović boravili su danas u Mostaru. Ovom prilikom, među ostalim, komentirali su poklon, ikonu, koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu. Komšić kaže da ukoliko je točna informacija da se radi o ikoni koja potječe iz Ukrajine i koja je donesena u Banja luku nakon sukoba u Ukrajini, odnosno ukoliko je ukradena, onda netko mora otići u zatvor.

 

„Ili da kaže sam predsjedavajući Predsjedništva odakle mu to. Ko mu je to donio, ko mu je to dao, ko je to na kraju krajeva-uvalio. Ovo ne može samo završiti na onome “pojeo vuk magarca“ jer riječ je o krađi, riječ je o skandalu međunarodnih razmjera, riječ je o nečemu što se procesuira u svakoj normalnoj zemlji. I ovo mora jednostavno završiti tamo gdje to i jeste prilika, to je sud. Neko mora otići u zatvor za ovo ako je tačno, jer dosta stvari se plasira, vi znate kako to hoda kod nas u medijima, pa ispadne da to nije tačno“, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

„Sve što je loše prije ili kasnije pukne. Dodik je od sebe napravio Putinovu pudlicu veću od onog njegovog šarplaninca što je dobio u Beogradu kad je posljednji put bio. Sramota, bruka za naš narod, bruka za Bosnu, bruka za crkvu, bruka za Lavrova i za Rusiju. Mi sad treba da vodimo istrage odakle mu? Zna se odakle! Išli su tamo palikuće da rade ono što su prije toga radili po Bosni i što bi opet radili sutra i kod mene u Srbiji i kod vas ovdje u BiH“, poručio je predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović.

federalna.ba/Kristina Marković

Leave a Comment