Konaković: Infektivna klinika na KCUS-u je jedina u regiji koja se na bavi koronom

 

Zastupnik Naroda i pravde Elmedin Konaković u svojoj kritici mjera Vlade KS i nesnalaženja zdravstvenog sektora u vrijeme pandenije koronavirusa je ustvrdio kako je Infektivna klinika na KCUS-u jedina u regiji koja se na bavi koronom.

“Sve što radite je bez glave i repa, ni slova niste odgovorili na pandemiju kako je trebalo”, izjavio je.

Samostalna zastupnica Jasna Duraković je predložila kampanje kako bi se podigla svijest građana o koroni, posebno kod djece i mladih.

“Potpuno nespremni idemo u novu školsku godinu. Ne znam zašto je ministar Krivić odbio prolongiranje početka školske godine jer očito nismo spremni”, kazala je Duraković.

Damir Marjanović kazao je kako Kanton Sarajevo nije u vrijeme pandemije imao jakog lidera koji bi preuzeo odgovornost, prije svega je mislio na kantonalne i federalne ministre zdravstva.

“Jesen donosi nove izazove, sezone gripe i uobičajene pojačane aktivnosti kao što je školska godina ili ubrzanje poslovnih aktivnosti donose nove izazove i zdravstveni sistem će biti pod dodatnim pritiskom. Pričao sam s ljudima šta će biti sa sezonskom gripom ili kako ubrzati testiranje”, izjavio je on.

Leave a Comment