Konaković nakon prozivki iz SDA: Dajte nam Vladu FBiH i preuzet ću odgovornost

 

 

“Imam prijedlog za vas SDA – Stranka demokratske akcije BiH. Da ja preuzmem odgovornost i da bude po vašem. Dajte nam Vladu FBiH, sklonite ovu bruku od premijera, prihvatam da je vodimo. Doći ću sa nekoliko odličnih ljudi. Vaše je samo da podržite imenovanje i da se sklonite. Svima dobro. Posebno građanima”, napisao je Konaković na Facebooku.

Objava Elmedina Konakovića nakon saopćenja SDAObjava Elmedina Konakovića nakon saopćenja SDA

 

Ustvrdio je da bi se SDA tako “brže oporavila”.

“Svakako ćemo vam Vladu FBiH uzeti za dvije godine, a svaki dan koji nam prođe sa vama na čelu Vlade velika je muka. Za Kanton Sarajevo ne brinite, ima odličnog mandatara i imat će vrhunsku Vladu”, poručio je Konaković.

Podsjećamo, nakon što je nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo jučer saopćila da će Edin Forto ponovo biti premijer, iz Kluba SDA u Skupštini KS su naveli da ćemo imat standardni igrokaz koji traje već 10 godina u Kantonu Sarajevo.

“Konaković će nastaviti da puno priča, pravit će se da sve zna, provodit će dane na Facebooku, ali će nastaviti uspješno bježati od odgovornosti i gurati druge da realizuju njegove ideje. Zatim će ih, kad stvari ne budu išle kako treba, kritikovati i optuživati onako kako je optuživao SDA kad je bio neuspješan premijer”, zaključuje se iz Kluba SDA SKS.

Leave a Comment