Konaković: Ne znam da li su isplaćeni ovi što dižu ruke, izgleda da rastu cijene i ulozi

 

Skupština KS

“Sam bih digao ruku za to”, kazao je Konaković dodavši da se nešto čudno dešava, odnosno da ne zna da li su isplaćeni oni koji dižu ruke u skupštinskim klupama budući da sada “rastu cijene i ulozi”.

Naveo je kako se potvrdili da je proces predavanja vlasti legalan i demokratski, i kako su to potvrdili tako što su zakazali sjednicu, da se odredi datum o nepovjerenju vladi.

“Oni su od toga odustali. Ne čitajući Ustav države, ne čitajući Konvenciju o ljudskim pravima, Mirza Čelik nas poziva na bezakonje kako bi u rukovodstvu Skupštine imao Bošnjaka i Srpkinju iz SDA i jednu ruku iz drugog bloka”, istakao je on.

Smeta mu, kako kaže, što niko od političkih subjekata nije reagovao na konstataciju Mirze Čelika da su Bošnjaci većina u Kantonu Sarajevo i da mogu raditi šta god hoće.

“Kakvu je poruku poslao Bošnjacima u Banjoj Luci”, zapitao se Konaković.

Napomenuo je kako nova skupštinska većina nije došla na privremeno finansiranje jer su htjeli nezakonito da rade, te da hoće da kazne građane zato što im to nije uspjelo.

“Zakazat ćemo nastavak sjednice o privremenom finansiranju, pozvat ćemo da se izvrši pritisak na nalogodavce”, istakao je Konaković.

Leave a Comment