Krajišnici poručili Sandžaklijama: U dobru i u zlu smo jedno i uvijek zajedno

 

PISMO PODRŠKE

Pišemo vam Pismo podrške, da znate da niste sami, niti zaboravljeni od nas, jer nas povezuje jedna vjera i nacija, naveli iz Udruženja

Bihać: Podrška iz Krajine

Foto: Arhiv

 

Udruženje građane Bosanske Krajine uputilo je pismo podrške Bošnjacima Sandžaka koji su u žarištu pandemije koronavirusa. U pismu koje potpisuje v. d. predsjednik Udruženja Adnan Bajrić, Sandžaklijama poručuju da nisu sami biti zaboravljeni od Krajišnika te da očekuju podršku od niih. Pismo je upućeno na adrese gradonačelnika Novog Pazara, bolnice u tom gradu te Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Esselamu alejkum Bošnjaci Sandžaka, poštovane Sandžaklije

pišemo vam iz Bosanske krajine, regije koja obuhvata gradove od Livna, Jajca, Banjaluke, do Bihaća, odnosno iz Krajine, koja je u dolinama rijeka Vrbasa i Plive odnosno Une i Sane.

Nego, pišemo vam Pismo podrške, da znate da niste sami, niti zaboravljeni od nas, jer nas povezuje jedna vjera i nacija.

S tim u vezi, pozivamo naše predstavnike Općina i Gradova, premijera Unsko-sanskog kantona, direktora KB “Irfan Ljubijankić” u Bihaću, Muftijastvo bihaćko i banjalučko, našu dijasporu, koja se pre/poznaje, zajedno živi i sarađuje širom svijeta, da se odazove vašim potrebama, jer vi ste u Sandžaku, historijsko pravo i obaveza Bosne i Bošnjaka.

Na kraju, očekujte podršku od nas i naših institucija ili kroz vaše ne/vladine organizacije koje su već započele procese u vezi prikupljnja finansijske i materijalne pomoći. Mi smo Krajišnici, a vi Sandžaklije i obratno, a prije/iznad svega Bošnjaci. Mi smo zapadna, a vi istočna Krajina/Sandžak, i u dobru i u zlu, jedno i uvijek zajedno!

Leave a Comment