Mustafići nikad sretniji: Emina konačno zagrlila sina Imrana

 

LIJEPE VIJESTI Mlada Maglajka mjesec nakon porođaja puštena kući

Pred kraj trudnoće utvrđeno da je pozitivna na koronavirus

Mustafići na okupu: Ne odvajaju se od Imrana

 

Sreća porodice Mustafić iz Kopica kod Maglaja ovih dana teško se može riječima opisati. Nakon više od mjesec Emina Mustafić (24) prvi put je u naručje uzela svog sina Imrana. Emina, kojoj je pred kraj trudnoće otkriveno da je pozitivna na koronavirus, zahvaljujući timu ljekara Kantonalne bolnice Zenica koji su predvodili dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović, carskim rezom na svijet je donijela zdravog dječaka.

 

Prvi slučajevi

Imran je po rođenju imao nešto više od 3,5 kilograma i bio dug 50 centimetara. Na svu sreću, testiranje je pokazalo da je tek rođeni dječak negativan, pa je smješten na Pedijatriju. Emina je ostala na Ginekologiji, a njen muž Jasmin (32) u to vrijeme bio je u zeničkom izolatoriju. Tako razdvojeni, stalno su mislili jedno na drugo i na Imrana, koji je njihovo prvo dijete.

Posljednjih dana aprila, kada su otkriveni prvi slučajevi zaraze u firmi gdje rade, započelo je testiranje. Testirana je i Emina, kao i sve trudnice.

– Kada sam saznala da sam pozitivna, bio je to šok za mene jer nisam imala nikakvih simptoma – prisjetila se Emina.

  •  Eminin izlazak iz bolnice nakon 31 dana - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Eminin izlazak iz bolnice nakon 31 dana Foto: Avaz

Nažalost, pokazalo se da koronavirus ima i njen suprug.

– Bilo me strah kako će se sve završiti jer to je bio prvi slučaj u BiH da su ljekari porodili ženu pozitivnu na koronavirus. Sve je prošlo dobro, a cijelom timu hvala na hrabrosti, profesionalnosti i ljudskosti. Najveće olakšanje nam je bilo kada smo saznali da je Imran negativan – istaknuo je Jasmin.

Teški dani

Emina je na odjelu ginekologije provela 31 dan, Imran je na Pedijatriji bio tri sedmice, a Jasmin je, nakon dvije sedmice boravka u izolatoriju, pušten kući.

– Svi su mi u bolnici govorili da sam heroina, a zapravo je Imran bio heroj – kaže nam Emina, a Jasmin dodaje da su teški dani iza njih i sada zajedno uživaju sa svojom bebom.

Mustafići su na kraju zahvalili ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice Zenica, radnim kolegama, porodici, rodbini i prijateljima na brizi koju su im pružili.

Nadoknađuju vrijeme

  •  Tim ljekara koji je porodio Eminu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Tim ljekara koji je porodio Eminu Foto: Avaz

Dok je njegova mama bila u bolnici, o Imranu su se brinuli Eminina mama Džemila i Jasminova sestra Hermina.

– Trudim se da nadoknadim vrijeme koje nisam mogla provesti uz Imrana. Uživam dok ga hranim, kupam, presvlačim, u svemu u čemu uživaju mame sa svojim bebama – rekla je Emina.

Leave a Comment