Na Ahiret preselila Nudžejma, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa

 

Tuga

 

Nudžejma Halilović-Voloder, 25-godišnja kćerka Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade, umrla je jutros rano nakon višednevne borbe za život.

Kako je ranije potvrdio njezin otac, Nudžejma je bila u 10. sedmici trudnoće. Uslijed posljedica udara tromba, što se odrazio na sinuse i mozak, Nudžejma je od prošle sedmice bila u dubokoj komi. Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na COVID-19.

Halilović je jutros na društvenim mrežama potvrdio da je njegova kćerka umrla, poslije višednevne borbe za život.

Mnogi su prethodnih upućivali dove, moleći za ozdravljenje prelijepe mlade žene.

FOTO: Facebook: Nezim Halilović sa kćerkom Nudžejmom

“Naš sin, moja duša, moja Nudžejma je Allahovom voljom jutros u zoru preselila na Bolji svijet i zadovoljni smo Allahovom odredbom. Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un! (Uistinu smo svi mi Allahovi i uistinu se svi Njemu vraćamo!) Molim Allaha, dželle še'nuhu, da joj se smiluje, porodici, rodbini, komšijama, prijateljima, braći i sestrama podari sabur i sastavi nas u Firdevsu!“, napisao je Halilović na svome Facebook profilu.

Mnogi se opraštaju se od mlade Nudžejme, izražavajući podršku njezinoj porodici u najtežim trenutcima.

“Ptica je džennetska svom staništu u sabah odletjela, uz pratnju bezbroj naših dova i molitvi. Njeno će malo ptiče ostat u svome gnijezdu i gledat u njeno mjesto koje dunjaluk ne može popuniti. Allahu Sveprisutni, Ti si dovoljan svakome u svemu.

Allah da se smiluje r. Nudžejmi, a njenoj porodici podari sabri džemil.

Amin”, napisao je, među ostalima, Muhamed ef. Velić, imam Fehradije džamije u Sarajevu.

Leave a Comment