Na fasadu porodične kuće oslikao zastavu BiH

 

Ako vas slučajno navede put od Bihaća prema graničnom prijelazu Izaćić, u selu Jasika vašu pozornost će privući neobičan izgled vanjske fasade kuće porodice Arifa Kurtovića, koja je urađena u stilu BH zastave, a koja svojim neobičnim izgledom privlači pozornost brojnih građana, domaćih i stranih turista, te putnika koji svakodnevno putuju ovom saobraćajnicom

Mnogi se zaustavljaju, fotografiraju i dive majstorskom umijeću na fasadi na kojoj je žuto-plavom bojom i bijelim zvjezdicama oslikana zastava Bosne i Hercegovine i od stiropora zalijepljen stilizirani ljiljan.

Arif kaže kako je ovom fasadom htio privući pozornost brojnih prolaznika, putnika, turista.

“Sam sam došao na ovu ideju koju je u djelo pretočio majstor Derviš Kurić iz Muslića. Govorio mi je da je ova fasada puno zahtjevna i da na crtanju ovih zvijezda i ljiljana ima puno posla. Rekao sam mu da to nema veze. Sve ovo sam uradio kao priznanje BH nogometnoj selekciji, ako su oni svojim trudom dospjeli na SP u Brazil, zašto ja to ne bi uradio na svoj način u svom dvorištu. Zadovoljan sam i prezadovoljan”, kaže Arif i dodaje kako je majstor Derviš šablon sam pravio.

Dodaje kako ga je fasada sa BH zastavom skupo koštala. Uložio je oko 5.000 KM koliko su koštale boje i izrada fasade.

Leave a Comment